Home » Omgeving » Activiteiten » Maastricht Underground »

Maastricht Underground

  • Fort Sint Pieter
  • Grotten Noord
  • Kazematten
  • Kazematten
  • Kazematten
Regio: 
Zuid-Limburg
Plaats: 
Maastricht

Fort Sint Pieter, de grotten er onder en de Kazematten: ze vormen het fundament van Maastricht. Ontdek de onder- en bovengrondse historie en pracht van de stad tijdens een bezoekje aan Maastricht Underground. Een gids neemt u mee naar de ‘verborgen’ delen van Maastricht. Iedere dag van het jaar kunt u deelnemen aan diverse rondleidingen. Let op: sommige tickets zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop. Vooraf reserveren is daarom aan te raden. In de grotten is het fris: denk daarom ook aan een trui!

Fort Sint Pieter dateert uit begin 1700 en is grotendeels intact of gerestaureerd. Vanaf buiten heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de Maas. Tijdens een rondleiding hoort u de vele verhalen, anekdotes en weetjes over het fort.

Tijdens een rondleiding door het gangenstelsel van Grotten Zonneberg is veel kunst te bewonderen. Diep verscholen in het grottenstelsel is een waar museum te vinden. Hier kunt u een houtskoolversie van de beroemde Nachtwacht bewonderen!

De Kazematten zijn het kilometerslange verdedigingsstel aan de westkant van de stad. De gangen en mijnen geven een goed beeld van het leven in oorlogstijden.