Overnachten Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is een van de meest populaire wielerwedstrijden van Nederland, die elk jaar duizenden fietsliefhebbers trekt. Als u van plan bent om deel te nemen aan deze geweldige race of langs de route wilt staan om de renners aan te moedigen, dan is het belangrijk om op tijd een accommodatie te regelen. Gelukkig zijn er op Bungalowpark Schin op Geul fijne overnachtingsmogelijkheden beschikbaar.

Boek nu uw verblijf tijdens de Amstel Gold Race op Bungalowpark Schin op Geul en verzeker uzelf van een fijne bungalow. U heeft keuze uit verschillende mogelijkheden tot 6 personen. Al onze bungalows zijn comfortabel ingericht, zodat het fijn 'thuiskomen' is na een intensieve dag. Wilt u verzekerd zijn van extra luxe, kies dan voor een bungalow met wellness. Dat is pas echt even lekker verwennen en tot rust komen na de sportieve prestaties.

Gaat u de wielrenners op zondag aanmoedigen of rijdt u zelf de toerversie van de Amstel Gold Race op zaterdag? Wat de reden ook is, tijdens dit weekend is het altijd ontzettend gezellig in Zuid-Limburg. De route komt langs Schin op Geul dus u ziet de renners van heel dichtbij zonder ver te hoeven rijden.

Bungalowpark Zuid-Limburg

Overnachten Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is een perfecte gelegenheid om een lekker weekend weg te boeken. Halverwege april zijn de temperaturen meestal ook al heel aangenaam dus de kans is groot dat u lekker even op het terras zit. Natuurlijk geniet u tijdens uw verblijf ook van de faciliteiten op Bungalowpark Schin op Geul, want voor jong en oud is er van alles te doen. Naast het wielrennen is de omgeving van Zuid-Limburg natuurlijk ook altijd de moeite waard.

In 2023 vindt de Amstel Gold Race plaats op zondag 16 april. De toerversie wordt gereden op zaterdag 15 april.

Gedurende dit hele weekend bruist heel Zuid-Limburg en worden overal evenementen georganiseerd. Reden genoeg om snel uw weekendje weg te boeken.

Nu boeken

Overnachten Amstel Gold Race

Wist u dat...

  • De eerste editie van de Amstel Gold Race vond plaats in 1966 en werd gewonnen door de Nederlander Jean Stablinski.
  • Sinds 2001 is er ook een race voor dames
  • De Amstel Gold Race is de enige wielerwedstrijd in Nederland die deel uitmaakt van de UCI World Tour, de hoogste categorie van professionele wielerraces ter wereld.
  • De route van de Amstel Gold Race is berucht om zijn vele steile hellingen en beklimmingen. In totaal moeten de renners meer dan 4.000 hoogtemeters overwinnen tijdens de race.
  • De Cauberg, een steile helling in Valkenburg, is de meest iconische beklimming van de Amstel Gold Race.
  • De snelste winnende tijd ooit bij de Amstel Gold Race was in 2019, toen Mathieu van der Poel de race voltooide in slechts 6 uur, 28 minuten en 28 seconden.
  • Jan Raas is de renner met de meeste overwinningen in de Amstel Gold Race, met vijf overwinningen tussen 1977 en 1982.
  • De Amstel Gold Race wordt elk jaar gehouden op de zondag na de Ronde van Vlaanderen en de woensdag voor Luik-Bastenaken-Luik, als onderdeel van de zogenaamde "Ardennenweek" van het professionele wielrennen.

Bekijk hier alle informatie over de Amstel Gold Race