Home » Themavakanties » Fietsvakantie »

Fietsvakantie

  • Fietsen in heuvelachtig Limburg

Fietsen in Zuid-Limburg is veel meer dan heuvels trotseren. Natuurlijk is de Cauberg een echte uitdaging voor de getrainde fietser: met een hoogteverschil van 51 meter over de beklimming van zo'n 800 meter is het een ware beklimming. Ook de Keutenberg is met een hoogteverschil van 71 meter over 1,2 kilometer een hele uitdaging.

Voor de recreatieve fietser heeft Zuid-Limburg veel mooie fietsroutes in petto. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke route en verken de gezellige dorpen in de omgeving. Zo is Valkenburg heel goed aan te fietsen vanaf Bungalowpark Schin op Geul! Volg de Kleine Geul en met iets meer dan 3 kilometer staat u al in het gezellige centrum.

Een fietsroute uitstippelen in Zuid-Limburg is heel gemakkelijk dankzij het fietsknooppunten netwerk. Bij de receptie van ons bungalowpark is een routekaart te koop waarop de knooppunten vermeld staan. Op de website van Visit Zuid-Limburg staan routes klaar, maar zelf online een route samenstellen kan natuurlijk ook. Bungalowpark Schin op Geul ligt vlakbij knooppunt 59.

Tip: neem vanuit Schin op Geul de trein naar bijvoorbeeld Heerlen of Maastricht en plan vanaf daar een mooie fietstocht. Fietsen mogen buiten de spits mee in de trein, hiervoor heeft u wel een speciale dagkaart nodig. Deze zijn te koop bij de automaten op het station. Vouwfietsen mogen altijd gratis mee, mits deze opgevouwen zijn.