Home » Themavakanties » Kerst Zuid Limburg »

Kerst in Zuid-Limburg

Wanneer de dagen steeds korter worden, gebeurt er in Zuid-Limburg iets magisch: de kerstmarkten worden geopend! Een leuk dagje uit, een lekker hapje, glühwein, originele cadeautjes… Wat de reden ook is om de kerstmarkt te bezoeken, al vanaf half november kunt u terecht in Zuid-Limburg. Valkenburg veranderd bovendien in een complete kerststad! Uniek aan de kerstmarkten in Valkenburg is dat een groot deel hiervan ondergronds wordt gehouden. De grotten, die het hele jaar door te bezoeken zijn, vormen het sfeervolle decor voor de markten. Waar de mergelgangen in de zomer erg koel zijn, bieden ze in de winter de ideale beschutting. Bovendien zorgen de sfeervolle lampjes direct voor een écht knus kerstgevoel in de grotten. De kerstmarkten van Valkenburg zijn verdeeld over de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. In de grot van MergelRijk zijn er elk jaar meer kerstminiaturen te bewonderen. Ook bovengronds is er van alles te beleven. Twee keer per week trekt een parade met sprookjesachtig verlichte praalwagens en dansers in schitterende kostuums door het centrum van Valkenburg.

Bungalowpark Schin op Geul ligt heel centraal om de kerstmarkten te bezoeken. Valkenburg kunt u zelfs te voet of per fiets bezoeken: ideaal, aangezien het zeker richting de Kerstdagen aardig druk kan zijn. Ook de kerstmarkt van Maastricht is een aanrader wanneer u in december Zuid-Limburg bezoekt. Onder de slogan 'Magisch Maastricht' kunt u op diverse locaties gezellig shoppen en een wandeling maken langs de sfeervolle kramen en decoraties. Op het Vrijthof, het middelpunt van het kerstevenement, kunt u naast de kraampjes bezoeken ook een ritje maken in het reuzenrad of schaatsen op de (overdekte) schaatsbaan.

Ook over de grens kunt u sfeervolle kerstmarkten bezoeken. Zo staat het historische centrum van Aken (Duitsland) ook vol met kerstkraampjes. Het kerstdorp van Luik is de oudste van België en Hasselt wordt compleet omgetoverd tot winterstad.

Naast de gezellige kerstmarkten is er nog veel meer in kerstsfeer te beleven. Zo wordt de Miljoenenlijn de tweede helft van december omgetoverd tot Kerst Expres en reist u naar het hoofdstation in Simpelveld naar een kerstsfeer uit grootmoederstijd. Ook het Sprookjesbos in Valkenburg wordt in winterse sferen gehuld. Naast veel gezelligheid draait Kerstmis - laten we eerlijk zijn - natuurlijk ook om lekker eten. In Valkenburg wordt van half november tot begin januari de Route d'Amuse georganiseerd, een culinaire wandeling door de Kerststad, met vijf (heerlijke) tussenstops bij gerenommeerde horecagelegenheden.

Krijgt u ook spontaan zin in de kerstperiode? De kerstmarkten in de regio van Schin op Geul zijn op onderstaande data te bezoeken. Let op: voor sommige activiteiten dient u te reserveren of vooraf kaartjes te kopen. De medewerkers van onze receptie kunnen dit uiteraard voor u in orde maken. Een verblijf reserveren gedurende de kerstmarktperiode kan via de zoek & boek of via de winteraanbieding.

Sommige kerstmarkten zijn tijdens de Kerstdagen en/of op Nieuwjaarsdag gesloten.

Kerststad Valkenburg
Te bezoeken van 15 november 20202 t/m 5 januari 2021.
www.kerststadvalkenburg.nl