vakantie valkenburg
Home » Vakantie Valkenburg »

Vakantie Valkenburg

Komt u ook genieten van een heerlijke vakantie Valkenburg?

Heeft u ook zin om er lekker even helemaal tussen uit te gaan en te genieten van een fantastische vakantie in een vakantiehuis in Valkenburg? Valkenburg is een perfecte vakantiebestemming voor jong en oud! Het hele jaar door is deze gezellige bestemming in Zuid-Limburg populair. In de zomer geniet u hier heerlijk op één van de vele terrassen, in de winterperiode is Valkenburg bekend om haar kerstmarkten. Of u nu samen met uw partner, uw gezin, uw familie of uw vrienden er even tussen uit wilt, in deze omgeving beleeft iedereen een heerlijke tijd! Bungalowpark Schin op Geul is de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in Valkenburg! Vanaf het bungalowpark kunt u zelfs te voet naar Valkenburg. Gaat u liever met de fiets, auto of zelfs trein? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Op het park is een fietsenverhuur aanwezig.

Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul is al jaren een trekpleister voor toeristen en dat is niet voor niets! In dit pittoreske mergelstadje proeft u direct de Limburgse gastvrijheid en voelt u zich gelijk thuis. Voor iedereen is er hier wel iets leuks te beleven tijdens uw vakantie in Valkenburg, of u nu meer wilt weten over de historie van de regio of liever een bezoekje aan een pretpark brengt. Een bezoek aan een van de vele grotten in Valkenburg is altijd leerzaam. Bovendien zijn de grotten jaarlijks het decor voor de sfeervolle kerstmarkten van de stad.

Kunst & Cultuur

De bekendste trekpleisters van de stad zijn de kasteelruïne boven op de heuvel en de verschillende mergelgrotten waar u het ondergrondse Valkenburg kunt ontdekken. Zo is de Fluweelengrot direct onder de kasteelruïne gelegen, maar kunt u bijvoorbeeld ook de Gemeentegrot bezoeken. De temperatuur in de grotten is het hele jaar door constant. In de koude wintermaanden voelt het daardoor aangenaam. Tijdens de warme zomermaanden is een bezoek aan de grotten verkoelend. Vergis u echter niet en vergeet geen trui mee te nemen!